Facebook od danas briše fotografije korisnika

Znanost 07. srp. 201616:28 > 16:34
Podijeli:
Izvor: Facebook

Facebook je počeo upozoravati svoje korisnike koji su učitavali fotografije putem svojih telefona, da će ti albumi nestati. Spasiti ih možete instaliranjem nove aplikacije.

Na mnoge od tih fotografija ste sigurno zaboravili, a za neke ne znate da uopće postoje, no možda ćete ih jednom htjeti vidjeti.

Riječ je o onim fotografijama koje su se automatski preko vaših uređaja učitale u privatni album pod imenom “Synced” ili “Synced from Phone”.

Prvotno su u Facebooku tim korakom htjeli korisnicima omogućiti da na jednostavan način dijele svoje fotografije na popularnoj društvenoj mreži, no prošle su godine tu funkciju počeli postepeno ukidati kako bi korisnike natjerali da takve fotografije počnu skidati na svoja računala. Sad je taj prijelazni rok istekao.

Sada će te fotografije nestati, a osim što ih možete spasiti snimanjem na vaše računalo, možete to učiniti i tako da ih zadržite na Facebooku tako da instalirate novu aplikaciju “Moments”.

Nema sumnje da će kod korisnika Facebooka tjeranje na skidanje još jedne aplikacije izazvati revolt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.