Covid-potvrde u školama? “Preispitivat ćemo zakonitost te odluke”

Vijesti 05. stu 202112:44 > 14:36 0 komentara
N1

Naša reporterka Ivana Kopčić razgovarala je s glavnom tajnicom Sindikata Anom Tuškan o odluci Stožera da se od 15. studenog širi upotreba covid-potvrda koje će biti obvezne za korisnike i zaposlenike javnih i državnih službi, što uključuje i sektor obrazovanja, odnosno škole.

“Ono što je nelogično je činjenica da je sam Beroš izjavio da covid potvrde služe isključivo kao prisila za cijepljenje”, govori Tuškan.

VEZANE VIJESTI

“U školama je veliki broj dionika. Navodno je rečeno da će potvrde vrijediti za zaposlenike i roditelje. Pitanje je same učinkovitosti te potvrde. Dva puta tjedno će se trebati testirati, a ne zna se tko će to raditi. Pitanje je hoće li to uz sve dodatne mjere koje se provode u školama dodatno stvarati problem u samom provođenju nastave. Preispitivat ćemo zakonitost i ustavnost te odluke”, rekla je.

Napominje da postoji problem nedostatka profesora u mnogo područja i da to otvara jedan širok spektar pitanja.

“Mi moramo vidjeti na koji će način biti donesena odluka. Mi znamo da su vrlo upitne mjere koje donosi Zavod za javno zdravstvo. Ono što znamo je da postoje problemi s GDPR-om. Pojam korisnika u školama je nešto širi pojam i može dovesti do nešto širih podjela”, mišljenja je Tuškan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!