Ravnatelj Klaićeve: Zastoj od par tjedana za neke terapije može biti problem

Vijesti 20. lis 202013:40 > 13:43
N1

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je za N1 da se i ta bolnica nalazi na spisku dužnika prema veledrogerijama, no i da se nada da će se naći rješenje i da najteži pacijenti neće ostati bez lijekova.

“Ne oskudijevamo u ovom tenutku, imamo određene zalihe. No, ako bi ovo dulje vrijeme potrajalo, liječenje nekih pacijenata bi bilo problematično pa vjerujem da će iznaći rješenje u razumnom roku”, rekao je ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić za N1.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o tome koliki je dug u toj bolnici, rekao je: “Prosječno mjesečno za lijekove i sanitetski materijal trošimo oko 4,2 milijuna kuna. Od toga je 1,5 milijun za lijekove, 1,2 milijuna za posebnu skupinu lijekova i ostalo za sanitetski mat. Financijski su to značajne cifre.

Račune plaćamo koliko možemo. Sad zatvaramo račune 21. 12. prošle godine, a prema pojedinim dobavljačima je možda drugačija situacija. Loše bih se osjećao da je to odraz lošeg poslovanja, ali to je odraz ekonomskih neprilika. Prihodovna strana je znatno porasla, npr. troškovi za zaštitnu opremu, no uvjeren sam da će se naći rješenje.”

Istaknuo je da je vrlo važno riješiti problem obustave ispostave zbog djece koja primaju posebne lijekove gdje je kontinuitet liječenja vrlo bitan.

“Što se tiče standardnih lijekova, imamo određene zalihe i za dva do tri tjedna bismo uspjeli nastaviti redovne aktivnosti. Problem mogu biti zahtjevne terapije, biološke terapije, zastoj od nekoliko tjedana bi bio problem”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.