"Zovu me za svjedoka? Pa nešto ću im valjda zmuljati"

Vijesti 27. lis 201720:18 > 20:23
N1

Premda bi oporba najviše voljela da im prvi svjedok na saborskom Istražnom povjerenstvu za Agrokor bude upravo gazda koncerna Ivica Todorić, zbog bojazni da se on ipak neće pojaviti 3. studenog, dogovorili su se s vladajućima oko rezerve.

Pristali su na prijedlog HDZ-a i HNS-a da se svjedoke poziva kronološki, od početka, po funkcijama pa će tom kronologijom idući petak pozvati Ivičina oca, Antu Todorića starijeg, koji je izgradio Agrokombinat i njegovom propašću završio u zatvoru te Stipu Mesića, koji je 90-ih obnašao dužnost premijera.

Već 7. studenog u Sabor bi trebali doći svjedočiti i Milan Kovač te Ivan Penić, koji su se 90-ih izmjenjivali na čelu Fonda za privatizaciju, ali i na funkcijama ministara privatizacije, kao i bivši premijer iz tog vremena Josip Manolić, koji je poziv čuo preko televizije.

Na upit 24sata što on Povjerenstvu može reći po pitanju Agrokora, Manolić je odvratio: “A nešto ću im valjda zmuljati. Međutim, prije samog svjedočenja nije htio otkriti što će to “zmuljati”, već je samo rekao da to što ima reći neće biti neka ekskluziva: “Ma neće, ali će se valjda nekako uklopiti u priču. Inače, Antu Todorića poznajem još iz vremena Juge, ali kažem vam, o tome možemo nakon povjerenstva”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.