Nekoliko načina kako možete sakriti svoj profil na Facebooku

Tehnologija 03. svi 201907:56 > 08:02
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Thomas Hodel

Ako vam treba mala pauza od znatiželjnih očiju drugih članova Facebooka, postoji nekoliko metoda kako ih možete izbjeći.

Kako biste se sakrili od drugih na Facebooku, najlakše bi bilo deaktivirati profil. Kako biste to napravili kliknite na trokut u gornjem desnom kutu Facebook stranice i tamo odaberite ‘Postavke’. Pod stavkom ‘Općenito’ birajte ‘Upravljanje računom’ i na dnu izbornika kliknite na ‘Deaktivirajte svoj korisnički račun’. Facebook će vas nakon ovoga tražiti da unesete zaporku, a nakon što to učinite, odgovorit ćete na par pitanja i slobodni ste dok se opet ne odlučite prijaviti na mrežu.

Ograničite doseg poruka i objava

Ako želite samo spriječiti neke ljude da komentiraju vaše objave, postoji metoda za to. Kao i kod svih drugih podešavanja postavki, kliknite na obrnuti trokut u gornjem desnom kutu Facebooka, birajte ‘Postavke’ i tamo podesite ‘Privatnost’.

U ovom izborniku možete sakriti vaše objave i tagove. Primjerice, možete napraviti da vaše objave možete vidjeti samo vi ili uski krug vaših prijatelja. Kliknite na Uredi koji se nalazi pored ‘Tko vidi vaše objave’ i tamo podesite točno koga želite ‘pustiti’ na vašu stranicu ili do vaše objave.

Ako birate ‘Samo ja’, sve će vaše objave ostati privatne, a Facebook će spriječiti ostale od čitanja vaših postova. Za osobe koje mogu vidjeti objavu možete izabrati ‘Bliski prijatelji’ ili bilo koju drugu posebnu listu, no vodite računa da bilo tko tko vidi vašu objavu može je dijeliti s prijateljima. Ako želite retrogradno sakriti poruke, možete kliknuti na ‘Ograniči prošle objave’. Ova poveznica automatski će sve vaše stare objave prebaciti na ‘Samo prijatelji’. Ako objave želite ograničiti samo na vas, morat ćete urediti svaku objavu zasebno i ručno.

Kako druge korisnike spriječiti da vide objave na vašem zidu

Za početak birajte opciju ‘Vremenska crta i označavanje’ na lijevoj strani izbornika i nakon toga na ‘Uredi’. Ako birate ‘Samo ja’ vaša vremenska crta bit će privatna i nitko osim vas neće je moći vidjeti. Također, možete mijenjati ‘Tko može vidjeti objave u kojima ste označeni na vašoj vremenskoj crti’ – tom opcijom mijenjate postavke vidljivosti sadržaja koji objavljujete na mreži. Ako birate ‘Samo ja’ nitko osim vas više neće moći vidjeti objave koje ste stavili na Facebook, piše tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.