Nova opcija na Facebooku otežava "stalkanje"

Nova opcija na Facebooku otežava "stalkanje" Izvor: Shutterstock

Facebook je ponešto tajnovito predstavio novu opciju, koja otežava online 'špijuniranje'.

Nova se opcija zove Hello. Ono što je problematično, navodi Independent, jest mjesto gdje je Facebook pozicionirao svoju novu opciju.

Naime, ako posjetite profil nekoga od svojih prijatelja, vidjet ćete ikonu ruke koja maše, a iznad nje riječ "Hello". Ako kliknete na nju, osoba će dobiti obavijest da ste im mahnuli.

I tu stvar zapravo postaje ponešto problematična. Opcija se, naime, pojavljuje i na profilima ljudi koji vam nisu prijatelji, piše Independent. Štoviše, vrlo je upečatljiva, posebno na mobilnoj aplikaciji ili mobilnoj verziji Facebookove stranice, a nalazi se odmah ispod fotografije profila, na lijevoj strani ekrana.

Korisnici se žale da je poprilično lako slučajno kliknuti na ikonu, što može biti i nezgodno ako špijunirate profil osobe koja vam se sviđa, za što ljudi nerijetko koriste ovu društvenu mrežu. Drugi kažu da su greškom često kliknuli na Hello umjesto na opciju Dodaj prijatelja, što ih, kako kažu, čini čudnima.

Ipak, ima rješenje. Ako ste slučajno kliknuli na novu opciju, možete to poništiti tako što ćete je još jednom kliknuti i potom kliknuti na opciju Potvrdi, koja će se pojaviti. Ili jednostavno možete pustiti i čekati što će se dogoditi. Možda vam osoba koju stalkate mahne nazad i iz toga nastane neka nova priča.

Opcija još uvijek nije dostupna svim Facebookovim korisnicima, jer se tek pojavila i čini se da je još uvijek u testnoj fazi, ali pitanje je trenutka kad će postati globalno dostupna svima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Tagovi: Facebook

Komentara 0

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovno

* Sva polja su obavezna